عکاسی تبلیغاتی از محصول شما می تواند تصویری جذاب از محصول شما در ذهن مخاطب ایجاد کرده و او را ترغیب کند. کاربرد عکس های تبلیغاتی گسترده بوده و روزانه در بیلبورد ها، کاتالوگ ها، وبسایت ها و حتی لیست قیمت ها مشاهده می کنیم.
پیش از پرداخت به تعریف عکاسی تبلیغاتی و آشنایی با انواع آن ؛ در ادامه می توانید تعدادی از پروژه های آژانس تبلیغاتی فر را مشاهده فرمایید:
عکاسی تبلیغاتی
عکاسی تبلیغاتی موثرترین روش بازاریابی برندها برای محصولات خود می باشد. حقیقت این است که مصرف کنندگان و مشتری های دنیای امروز به طرز باورنکردنی بصری هستند. اینکه ما در طول روز در معرض صد ها آگهی تبلیغاتی قرار میگیریم نشانگر همین موضوع می باشد. درواقع برند ها در دنیای پررقابت امروزی نیاز بیشتری به برجسته کردن توانایی ها و محصولات خود به تصاویر تبلیغاتی دارند.
تصویر، زبان گرافیک و موثر ترین محصول برای انتقال سریع پیام به مخاطب است. تصویر موفق از یک محصول، باعث مکث بیننده شده و لحظه ای ذهنش را درگیر می کند. عکاسی از محصول شما می تواند تصویری جذاب در ذهن مخاطب ایجاد کرده و او را ترغیب کند. کاربرد عکس های تبلیغاتی گسترده بوده و روزانه در بیلبورد ها، کاتالوگ ها، وبسایت ها و حتی لیست قیمت ها مشاهده می کنیم.
عکاسی تبلیغاتی چیست؟
عکاسی تبلیغاتی ، سبکی از عکاسی است که یک برند برای فروش محصولات یا ارائه خدمات خود استفاده می کند. یک عکس تبلیغاتی موفق باعث ترغیب مخاطب به استفاده از محصول مورد نظر یا بهره گیری از خدمات یک برند می شود. به همین دلیل این کانال تبلیغاتی شاید حیاتی ترین روش برند ها، برای برتری بر رقبا می باشد.
یک عکاس تبلیغاتی موفق علاوه بر مهارت های عکاسی باید روانشناسی را با دید بصری و خلاقیت ترکیب کند. ماحصل این کار خلق تصاویری است که علاوه بر زیبایی و شکوه به خوبی با مخاطب ارتباط برقرار می کند.
دلیل اهمیت عکاسی در تبلیغات
یک عکس می تواند هزاران کلمه را بیان کند. هرچند پیام های نوشتاری تبلیغاتی بسیار اهمیت دارند ولی هیچ کمپینی به اندازه مجموعه عکس تبلیغاتی تاثیر گذار نیست.
درواقع تصاویر تبلیغاتی را می توان به نوعی ثبت و ادیت کرد که صدا و پیام برند را به طور دقیق به مخاطب منتقل کند. یک عکس تبلیغاتی زمانی که با پیام تبلیغاتی یک مجموعه همراه می شود مشتریان را وسوسه می کند تا دائما از آن محصول یا خدمات استفاده کنند.
در حال حاضر شبکه های اجتماعی نقش تاثیر گذاری در کمپین های تبلیغاتی دارند. پلتفرم هایی مانند اینستاگرام، وبسایت و یوتیوب بستری ایده آل برای برند ها ایجاد کرده اند تا مستقیما با مخاطب خود ارتباط داشته باشند. به همین دلیل است که عکس های تبلیغاتی شروع به تسخیر این شبکه ها کرده و در حال حاضر نقش بسیار پررنگی در تبلیغات آنلاین دارند.
تصاویر، یکی از عوامل هویت بصری برند
تصاویر و سبک عکاسی یکی از موارد مورد نیاز و بسیار حائز اهمیت در هویت بصری برند ها می باشند. برند ها با سبک و سیاق خاص خودشان تصاویری از محصولات یا مجموعه خدماتشان ارائه می دهند. نوع نور پردازی، انتخاب صحنه، اندازه نما ( برای اطلاع از انواع نمای عکاسی به مقاله “انواع نما در عکاسی و سینما” مراجعه کنید) ، نوع سبک عکاسی و مواردی از این قبیل در عکس های تبلیغاتی برند ها منحصر به خودشان است. این انحصار به قدری تاثیرگذار می باشد که مشاهده هر عکس مشابه، ذهن مخاطب را به سمت برند خاصی هدایت می کند.
برای مثال برند جیپ همواره در تصاویر خود از مسیر های صعب العبور استفاده می کند. زاویه عکاسی، نوع نور پردازی و لوکیشن عکاسی در تصاویر جیپ بیانگر شعار و هویت این برند است. “فقط با جیپ میتونی به این مسیر ها دسترسی داشته باشی” این شعار جیپ است. هویت بصری با بهره گیری از قدرت عکس تبلیغاتی این شعار را به جذاب ترین و سریع ترین شیوه ممکن به مخاطب می رساند.
یک عکاس تبلیغاتی به چه مهارت هایی نیاز دارد؟
پروسه ثبت یک عکس تبلیغاتی در واقع هنری متشکل از چندین مهارت می باشد. یک فردی فعال در زمینه عکاسی و به ویژه حیطه تبلیغات، پیش از تسلط کامل بر عکاسی باید راجب بازاریابی اطلاعی داشته باشد. این اطلاعات به عکاس بسیار کمک می کند تا با بهره گیری از روانشناسی ، بهترین روش تاثیر بر مخاطب و مشتری را به کار گیرد.
ارتباط صحیح با کارفرما و درک نیاز برندها دیگر مهارت مورد نیاز می باشد. عکس تبلیغاتی درواقع پلی بین مخاطب و برند ها می باشد. پس درک نیاز مخاطب و کارفرما اولین قدم برای انتقال یک پیام موفق است.
شناخت انواع نور و تسلط کامل بر نورپردازی نیاز هر عکاس است. اینکه شما رنگ محصول را به طبیعی ترین شکل و جزئیات آن را به طور کامل به مخاطب منتقل کنید نیازمند تسلط بر نور می باشد. هر چند این هدف مستلزم مهارت بالا در عکاسی نیز می باشد اما نورپردازی درواقع مهم ترین بخش این مهارت می باشد.
نرم افزار ها بخش جدایی ناپذیر عکاسی امروزی می باشند. همه عکس های تبلیغاتی بسته به انواع مختلف آن نیازمند نرم افزار های ادیت عکس و اصلاح رنگ و نور می باشد. شما گاهی برای انتقال پیام به مخاطب نیازمند مونتاژ چندین عکس با یکدیگر هستید که این کار بدون نرم افزار ها ممکن نیست.
تبلیغاتی یا صنعتی
هرچند که عکاسی تبلیغاتی و صنعتی دو سبک کاملا متقاوت می باشند اما گاها این سبک های عکاسی را در کنار هم قرار می دهند.
در ساده ترین تعریف ؛ به عکاسی از محیط و فضای صنعتی کارخانجات و کارگاه ها عکاسی صنعتی می گویند. این مفهوم کاملا متفاوت با تعریفی است که از عکاسی تبلیغاتی ارائه کردیم. شاید نزدیک بودن مفهوم تبلغات به صنعت و اقتصاد دلیل این اشتباه رایج باشد.
انواع سبک ها
در گذشته عکاسی تبلیغاتی صرفا به چیدمان محصول و عکاسی از آن محدود می شد. ما امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی های نورپردازی و عکاسی و ترکیب این امکانات با خلاقیت ها و ایده های نو؛ شاهد گسترش سبک های این نوع از عکاسی می باشیم.
درحالت کلی نوع محصول و استراتژی تبلیغات برند ها تعیین کننده سبک عکاسی می باشند. با این وجود یک عکاس تبلیغاتی موفق می تواند با مهارت و خلاقیت خود بهترین سبک را برای محصول ، پیام و ویژگی های آن انتخاب کند.
در حالت کلی سبک های عکاسی تبلیغاتی شامل این موارد می باشد: