طراحی اینفوگرافیک، یکی از کارآمد ترین محصولات دیزاین برای انتقال پیام و اطلاعات به مخاطب را در این مقاله مورد بررسی قرار می دهیم. واژه infographic از دو واژه info که اختصار information به معنای اطلاعات و گرافیک تشکیل شده است. پس در واقع اینفوگرافیک راهی برای ارائه جذاب اطلاعات است. از طرفی هم دریافت اطلاعات از طریق اینفوگرافیک فهم آن را ساده تر می کند. گرافیک دیزاین که همیشه دغدغه کاربرد دارد حال محصولی ارائه می دهد که با به کار گیری تلفیقی از لی آوت درست نوشته ها با فونت های متناسب، آیکون ها، تصاویر، نمودار ها و اطلاعات دقیق و به روز در کوتاه ترین زمان ممکن، اطلاعاتی مفید و مختصر را به مخاطب انتقال دهد. طراحی اینفوگرافیک یکی از خدمات ما در آژانس فَر می باشد. تعدادی از پروژه های انجام شده توسط تیم طراحی ما در این صفحه قابل مشاهده می باشند. 

طراحی اینفوگرافی

نمونه هایی از طراحی اینفوگرافیک :

حتما به خاطر دارید که زمان شیوع بیماری کرونا، روزانه چندین و چند اینفوگرافیک با موضوعات مختلف جهت آگاهی مردم و پیشگیری از ابتلای به این بیماری منتشر شد. نقش حیاتی و کاربردی اینفوگرافیک را در چنین مواردی بیشتر می توان درک کرد. 

طبیعتا تعداد زیادی از مردم جهان به وسیله اینفوگرافیک های انتشار یافته توسط اورگان های مختلف، آگاه شدند. راه های مبارزه با کرونا، کرونا و کودکان، راه های جلوگیری از کرونا در اماکن عمومی، انواع واکسن های تولید شده در جهان تعدادی از عناوین اینفوگرافیک های تولید شده در زمان شیوع ویروس کووید ۱۹ هستند. در ادامه به بررسی تعدادی از اینفوگرافیک های تولید شده در آژانس تبلیغاتی فَر در دوران کرونا می پردازیم.

طراحی اینفوگرافیک

انواع اینفوگرافیک:

دسته ای ثابت هستند و در قالب یک تصویر هر آنچه را که نیاز است به مخاطب انتقال می دهند. در حالیکه دسته ای به وسیله یک موشن گرافیک یا استاپ موشن تحت عنوان اینفو موشن ها در قالب چند فریم و طی یک بازه زمانی، اطلاعات و تصاویر خود را ارائه می دهند. می توان اینفوگرافیک های طراحی شده را چاپ کرد یا به وسیله متریال مناسب مثل پلکسی و فیبر به صورت سه بعدی بسازیم.

ویژگی های استفاده از اینفوگرافیک:

با وجود راه های مختلف و متعدد برای انتقال اطلاعات اما بهترین انتخاب، اینفوگرافیکی جذاب است. جذابیتی که بیننده را ترغیب به مطالعه می کند. از طرفی تصاویر بهترین راه برای دریافت اطلاعات هستند. زیرا که تصاویر در ذهن مخاطب ماندگاری بیشتری نسبت به نوشته ها دارند. از ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارائه اطلاعات دسته بندی شده از برند ها و مجموعه ها جهت آشنایی بیشتر مخاطب و جذب مخاطبان بیشتر
  • انتقال اطلاعات پیچیده با حجم بالا به صورت ساده در کمترین زمان ممکن
  • قابلیت انتشار سریع اطلاعات در فضاهای مختلف مجازی و محیطی با کمترین هزینه 
  • جذابیت بصری و ماندگاری بالا

نحوه طراحی اینفوگرافیک:

نحوه طراحی اینفوگرافیک چگونه است؟ برای طراحی اینفوگرافیک رعایت چه نکاتی ضروری می باشد؟ یک اینفوگرافیک خوب چه ویژگی هایی دارد؟ برای شروع بهتر است ابتدا توضیحاتی را در ارتباط با اینفوگرافیک ها ارائه دهیم. به صورت کلی اینفوگرافیک تلفیقی از لی آوت درست نوشته ها با فونت های متناسب، المان های گرافیکی، تصاویر، نمودار ها و اطلاعات دقیق و به روز است که در کوتاه ترین زمان ممکن، اطلاعاتی مفید و مختصر را به مخاطب انتقال می دهد. زبان گرافیک تصویر است. چه زبانی بهتر از تصویر برای انتقال اطلاعات زیرا که تصویر ماندگاری بیشتری نسبت به نوشته ها دارد.

گفتیم که اینفوگرافیک ها معمولا شلوغ بوده و مملوء از تصاویر و اطلاعات هستند. این اطلاعات باید به چه صورتی باشند؟  از چه نوع تصاویری استفاده کنیم؟ چیدمان این حجم از اطلاعات و تصاویر کنار هم به چه صورت است؟ چه عناوینی برای اینفوگرافیک ها انتخاب کنیم و در نهایت چگونه آن ها را منتشر کنیم؟ در اینجا قصد داریم به موارد بپردازیم و نحوه طراحی اینفوگرافیک را شرح دهیم. 

  • گاهی محوریت اینفو ترتیب زمانی است.
  • ترتیب الفبایی هم می تواند نوعی از درجه بندی اطلاعات در اینفوگرافیک باشد.
  • در دسته ای از اینفوگرافیک ها هم رتبه بندی بر اساس درجه اهمیت و جایگاه می باشد.
  • در نوعی نیز اطلاعات بر مبنای دسته بندی های خاصی از جمله موقعیت جغرافیایی یا نقشه، نوع غذا، نوع جنس و … تقسیم بندی می شوند.
 

مراحل طراحی اینفوگرافیک حرفه ای:

  1. شناسایی دقیق مخاطب هدف و پلتفرم انتشار :
  2.  جمع آوری و دسته بندی اطلاعات دقیق :
  3.  طراحی : 
  4. انتشار :

شناسایی دقیق مخاطب هدف و پلتفرم انتشار:

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

جمع آوری و دسته بندی اطلاعات دقیق:

داشتن 

مراحل طراحی اینفوگرافیک :

مشخص کردن نوع اطلاعات: در ابتدا باید مشخص کنیم که اینفوگرافیک مورد نظر حاوی چه نوع اطلاعاتی است. دسته بندی اطلاعات بر اساس زمان، درجه اهمیت و جایگاه، موقعیت جغرافیایی، غذایی و … باشد. برای مثال

فونت ( انتخاب فونت و تعداد فونت استفاده شده) :

حاشیه ها و فضای خالی بین المان ها :

لی آوت درست :

توجه به اندازه و مود رنگی و فرمت با توجه به بستر انتشار:

کیفیت تصاویر:

رنگ:

تعادل بین تصاویر و متن:

هماهنگی بین آیکون ها و نوع نمودار ها:

انتشار:

انتشار

سایت های طراحی اینفوگرافیک:

برای

  • canva
  • venngage
  • piktochart
  • infogram