سبک های طراحی گرافیک
سبک های طراحی گرافیکی زیادی در طول زمان بوجود آمدند که بررسی تمامی این سبک ها غیرممکن است. در این مقاله از آژانس تبلیغاتی فر ما به معرفی چند سبک بسیار موفق که امروزه نیز مطرح هستند می پردازیم تا شما را با تفاوت های آن ها آشنا کنیم.
شناخت سبک های مختلف طراحی به شما کمک می کند در طرح های گرافیکی خود با انتخاب مناسب ترین سبک، بازخورد بهتری داشته باشید. بسیاری از طراحان در کارهای خود سبک های مختلف را ترکیب می کنند که این نیازمند شناخت استایل های گرافیکی مختلف و استفاده درست از ویژگی های آنهاست.
سبک طراحی گرافیک Art Nouveau
هنر نو یا آرت نوو در سال های 1890 تا 1910 در اروپا یکی از استایل های طراحی موفق بود. این سبک در نقاشی ها و معماری های آن زمان نیز به چشم می خورد. این سبک الهام گرفته از المان های طبیعی مثل گل ها و گیاهان است. بیشتر نقاشی های این سبک شامل یک انسان و نمادهایی از طبیعت هستند.
همچنین یکی دیگر از ویژگی های این روش استفاده از خطوط برای نمایش انحنا و برجستگی و ایجاد پیچیدگی در تصویر است. یکی از موفق ترین افراد در این سبک طراحی گرافیک آلفونس موشا تصویرگر اهل چک است که آثار با ارزشی به سبک آرت نوو خلق کرده است.
Art Deco ؛ سبک ترند قبل از جنگ جهانی
آرت دکو که کوتاه شده art decoratifs است در سال 1910 در آمریکا بسیار رایج شد. آثار سبک آرت دکو اولین بار در نمایشگاه بین المللی هنرهای تزئینی مدرن در پاریس به نمایش گذاشته شدند که اسم این سبک نیز از همین نمایشگاه گرفته شد.
قبل از جنگ جهانی آرت دکو یکی از ترند های آن زمان و نماد تجمل محسوب میشد. آرت دکو یکی از سبک های طراحی گرافیک است که در آن از رنگ های متضاد و اشکال هندسی به فراوانی استفاده میشود. از دیگر نشانه های مخصوص این استایل میتوان به حروف انگلیسی بزرگ و کالیگرافی منحصر به این سبک اشاره کرد.
American Kitsch ؛ همچنان هنرِ پست؟!
ترند آرت دکو بعد از 1930 کمرنگ شد ولی تحت تاثیر آن سبک جدید به اسم کیچ آمریکایی به وجود آمد.
Kitsch یک کلمه آلمانی به معنای پرزرق و برق و پوشالی است. به این سبک گاها هنر پست نیز گفته می شود. در واقع تقلید ناموفقی از یک اثر یا از یک فرهنگ کیچ آمریکایی خوانده میشد اما این استایل به تدریج طرفداران خود را یافت و امروزه نیز یکی از سبک های طراحی گرافیک موفق است. در این روش اهداف و احساسات بسیار عمیق با المان های امروزی و ساده ترکیب میشوند. از ویژگی های بارز این سبک تایپوگرافی های زیبا با فونت شبیه به دست نوشته است که حس صمیمیت را افزایش میدهد. از لحاظ استفاده از خطوط و رنگ ها نیز این روش شباهت زیادی به آرت دکو دارد.
سبک طراحی گرافیک Psychedelic art
یکی از متفاوت ترین استایل های طراحی گرافیک سبک سایکدلیک است. این سبک الهامی از تجربه مصرف مواد مخدر و توهم زا است. بی نظمی موجود در این سبک به خوبی حس توهم را به مخاطب منتقل میکند. رنگ های مشکی، بنفش و سبز از پرکاربردترین رنگ ها در این سبک هستند.
در پوستر ها و تبلیغات های گروه های موسیقی راک از این شیوه طراحی گرافیکی بسیار استفاده میشود. سایه های براق و متالیک نیز یکی از ویژگی های این سبک است که از ترند های طراحی گرافیک در 2023 محسوب میشود. در این روش تایپوگرافی هایی درش و نامنظم نیز بسیار پرکاربرد است.
Minimalist ؛ تمایزی از سبک های پیشین!
مینیمالیسم سبک گرافیکی کاملا متمایز از سبک های پیشین است. در سال 2010 به مرور طراح های شلوغ و پرزرق و برق قبلی طرفداران خود را از دست دادند و سبک مینیمال با سادگی خود توانست توجه زیادی را جلب کند.
از ویژگی های این سبک میتوان به فضای خالی بسیار زیاد اشاره کرد. تایپوگرافی ها در این سبک نیز بسیار ساده و با سایز کوچکی هستند. تنوع رنگی در طرح های مینیمال بسیار کم است و معمولا از طیف های مختلف یک رنگ استفاده میشود و میتوان گفت سفید رنگ غالب در طرح های مینیمالیسم است.
با وجود اینکه چندین سال از ظهور این سبک گذشته است مینیمالیسم هنوز هم جزو ترند های موفق محسوب میشود.
یادگیری کامل گرافیک ؛ لازمه استفاده از سبک های مختلف
همانطور که در طول مقاله هم اشاره کردیم ، شناخت سبک های مختلف به ما کمک می کند که در طرح های گرافیکی خود با استفاده از مناسب ترین سبک ، عملکرد بهتری داشته باشیم. همانند باقی شاخه های هنری و مهارتی ، طراحی گرافیک نیز نیازمند یادگیری اصولی است. شناخت کامل گرافیک و اصول آن طرح های شما را دگرگون می کند و تاثیر بسزایی در توانایی انتقال پیام شما دارد.
اگر عاشق گرافیک هستید و به یادگیری کامل این دنیای جذاب علاقه دارید بسیار خوشحال می شویم که به صفحه آموزش گرافیک ما مراجعه کنید و گرافیک را به صورت اصولی و کامل فرا بگیرید.