شاخه های طراحی گرافیک و تفاوت های آن ها
شاخه های طراحی گرافیک و تفاوت های آن ها سوال بسیاری از علاقه مندان این حوزه است. گستردگی کاربرد طراحی گرافیک در جهان امروز با توجه به پیشرفت های روز افزون جهان تکنولوژی سبب به وجود آمدن نیازهای نوینتر شد. در نتیجه این نیاز های نوین و نوظهور سبب پدید آمدن شاخه های مختلف و تخصصیتری در این حوزه می شود. در این مقاله از آژانس تبلیغاتی فر به بررسی شاخه های طراحی گرافیک و تفاوت های آنها خواهیم پرداخت.
ادیت و ویرایش عکس؛ پرطرفدارترین شاخه طراحی گرافیک
یکی از پر طرفدار ترین شاخه های طراحی گرافیک ادیت و ویرایش عکس است. این زیرشاخه از طراحی گرافیک، یکی از پر کاربرد ترین های این حوزه است و با وجود علاقهمندان زیادی که در آتلیه ها دارد؛ گستردگی این حیطه فقط در آتلیه ها خلاصه نمیشود. در صنعت تبلیغات و چاپخانه ها هم همچنان این مهارت بسیار پرکاربرد است و افراد میتوانند به طور استخدامی، پروژهای ویا دور کاری مشغول به کار شوند. بیشتر افراد فعال در این حوزه با نرم افزار فتوشاپ کار میکنند که بهترین نرمافزار موجود حال حاضر است.
موشن گرافی و انیمیشنسازی
یکی دیگر از شاخههای طراحی گرافیک بسیار پرطرفدار و البته پولساز جهان، حوزهی موشن گرافی و انمیشن سازی است. از موشن گرافی، بیشتر برای انتقال هرچه بهتر مفاهیم استفاده میشود و از این رو در حوزهی آموزش نیز امروزه بیشتر از گذشته از آن استفاده میشود. سهم زیادی از آگهی های تلوزیونی و تبلیغات شبکههای مجازی را هم همین موشن گرافیها به خود اختصاص می دهند. انیمیشن سازی یکی دیگر از روش های ایجاد تصاویر متحرک است که عموما شامل کارکتر ها و داستان های پیچیده است.
حوزهی چاپ و انتشارات؛ قدیمی ترین شاخه طراحی گرافیک
طراحی حوزه انتشارات و چاپ یکی از قدیمیترین شاخههای طراحی گرافیک است که خود به تنهایی شامل دامنهی گستردهای از انواع محصولات گرافیکی است. که در ادامه به معرفی هر کدام میپردازیم.
طراحی کارت ویزیت
کارت ویزیت به منظور انتقال اطلاعات شخصی صاحب کارت طراحی میشود و به عنوان نماینده برند شما در دست افراد باید به شکل حرفهای طراحی شود. کارت ویزیت برای شناخت هر نوع شغلی مهم و ضروری است و سبب توسعه دایره همکاری شما و مشتریانتان می شود.
طراحی بنر
یکی دیگر از شاخه های طراحی گرافیک از دوران قدیم مربوط به حوزه طراحی بنر است. در گذشته طراحی بنر معمولا به صورت دست نویس یا چاپ دستی انجام می شد. امروزه اما به صورت طراحی و چاپ دیجیتال برای انواع پیام های شخصی یا تجاری بر روی پارچه، پلاستیک، برزنت و یا کاغذ های ضد آب چاپ می شوند.
صفحه آرایی و طراحی جلد کتاب
یکی از مهم ترین مراحل در تولید کتاب، صفحه آرایی و طراحی جلد کتاب است. در این شاخه، اصول و قواعدی وجود دارد که مسلط بودن به آن ها در رسیدن به یک صفحه آرایی و طراحی جلد استاندارد بسیار راهگشا و تاثیر گذار است. دانستن اصول ترکیب بندی هم سبب جذاب و خواندنی تر شدن متن و محتوای شما می شود.
طراحی هویت بصری
یک برند پس از شکلگیری نیاز دارد تا تصویری را در ذهن مخاطب ایجاد کند. این تصویر ذهنی با استفاده از برخی کارکترها، رنگ و المان های مشخص تدائیگر برند و یا نام تجاری آن باشد. اگر هویت بصری بطور اصولی طراحی شود شخصیتی قدرتمند و قابل اعتماد از کسب و کار مورد نظر نشان می دهد. در راس هویت بصری، طراحی لوگو جای دارد و شامل اجزای مختلف دیگری، از جمله رنگ سازمانی، اوراق اداری، کاتالوگ، پوستر و بسته بندی است که همگی به شکلی منظم و یکپارچه قرار دارند.
لیبل ها و طراحی بسته بندی
این شاخه از طراحی گرافیک سبب جذب مشتری و تمایز محصولات برند از سایرین می شود. لیبل ها و بسته بندی ها یکی از خلاقانه ترین نوع طراحی گرافیک هستند. در دنیای امروز لیبل و بسته بندی کالا ها هویت یک محصول محسوب می شوند و از اینرو اهمیت بسیار زیادی دارند.
یک پارچگی انواع شاخه های طراحی گرافیک
در نهایت باید به این نکته هم توجه کنید که انواع شاخه های طراحی گرافیک دارای بنیه مشترک هستند و همپوشانی زیادی بین انواع شاخه های آن وجود دارد. به همین علت شما میتوانید در ابتدا با یادگیری اصول اولیه گرافیک دیزاین، اولین قدم خود را در این راه بردارید. پس از شروع یادگیری اصول اولیه گرافیک می توانید با انتخاب شاخه ی مورد علاقه خود به طور تخصصی فعالیت خود را ادامه دهید. به این منظور اگر علاقه مند به یادگیری اصول گرافیک و همچنین کار با انواع نرم افزار های گرافیکی هستید، میتوانید نگاهی هم به صفحهی آموزش گرافیک ما بیاندازید.