تفاوت های ایلاستریتور و فتوشاپ
تفاوت های ایلاستریتور و فتوشاپ جزو مواردی است که هر گرافیست نو پایی باید از آنها مطلع باشد. شناخت کامل تفاوت های این دو نرم افزار باعث می شود بتوان به خوبی مناسب ترین ابزار کار را برای خود انتخاب کنیم. در راستای این منظور قصد داریم مهمترین تفاوت های ایلاستریتور و فتوشاپ را در این مقاله از آژانس تبایغاتی فر بررسی کنیم.
فتوشاپ و ایلاستریتور
ایلاستریتور چیست؟
ایلاستریتور یکی از قدرتمند ترین نرم افزار های گرافیکی است که با استفاده از قابلیت ها و ابزار های مختلف آن می توان انواع محصول گرافیکی مختلف مانند لوگو، پوستر، بنر و… را طراحی کرد. این نرم افزار اولین بار در سال ۱۹۸۷ از سمت شرکت ادوبی معرفی شد و همچنان در حال بروز شدن است.
فتوشاپ چیست؟
ادوبی فتوشاپ کمی بعد از ایلستریتور یعنی در سال ۱۹۹۰ معرفی شد که نرم افزار حرفهای ویرایش عکس و طراحی گرافیک است. این نرم افزار با ابزار های متعدد خود علاوه بر ویرایش تصاویر امکان خلق انواع طرح های گرافیکی را نیز در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد.با توجه به این مطالب حال میتوانیم با بررسی تفاوت های آن ها به شناخت دقیقی از این دو غول نرم افزار های گرافیکی بپردازیم.
پیش از بررسی این دو نرم افزار اگر علاقه مند به گرافیک هستید می توانید با مراجعه به صفحه آموزش گرافیک ما به طور حرفه ای و اصولی اقدام به یادگیری کامل گرافیک کنید.
مهم ترین تفاوت فتوشاپ و ایلستریتور
وکتور و پیکسل
با وجود اینکه ایلاستریتور و فتوشاپ هر دوعضوی از Adobe Creative Stuite هستند. با این حال تفاوت های مشخص و عملکرد و کاربرد مختلفی دارند که مهمترین آن موضوع وکتور و پیکسل میباشد.
در فتوشاپ شما با فضای پیکسلی مواجه هستید. تصاویر در فضای پیکسلی با کنار هم قرار گرفتن میلیون ها واحد کوچک به اسم پیکسل تشکیل می شوند. این سیستم باعث می شود که تصاویر پس از بزرگنمایی دچار افت کیفیت شوند. اما نقطه مقابل ما وکتور ها را داریم! (برای شناخت کامل مفهوم پیکسل می توانید به مقاله “پیکسل چیست و چه تاثیری در کیفیت تصویر دارد؟” مراجعه کنید.
در ایلاستریتور از تکنیک گرافیک برداری یا همان وکتور استفاده میشود که به معنای پایه گزاری شدن آن بر اساس فرمول های ریاضی است. همین مسئله سبب میشود که شما محصولات گرافیکی خود را در هر مقیاس و اندازهای ایجاد کنید و نگران تاثیر بزرگنمایی بر کیفیت نباشید! از طرفی برخی اوقات شما مجبور به استفاده از فضای برداری میشوید، بر فرض مثال برای انجام یک برش لیزری حتما باید محصول گرافیکی شما بر پایه بردار ها طراحی شده باشد.
محیط کاری (work space )
محیط کاری ایلاستریتور و فتوشاپ تفاوت هایی با هم دارند. در فتوشاپ شما کاملا محدود به یک محیط کاری هستید که در ابتدای کار سایز فایل آن را مشخص کردید. اما ایلاستریتور نقطه مقابل فتوشاپ است و شما هیچ محدودیتی به محیط کاری اولیه ندارید و در صورت لزوم میتوانید بدون نیاز به تغییر محیط کاری از محدودهی تعیین شدهی اولیه پارا فراتر بگذارید.
تعداد بوم (canvas)
تعداد بومی (canvas) که میتوان در فتوشاپ و ایلاستریتور ایجاد کرد هم متفاوت است، در فتوشاپ شما فقط یک بوم میتوانید داشته باشید در حالی که ایلاستریتور قابلیت ایجاد چندین بوم مختلف به طور همزمان را نیز دارد.
انتخاب (select)
یکی دیگر از تفاوت های ایلاستریتور و فتوشاپ در نوع انتخاب میباشد؛ در فتوشاپ شما محدودهای خاص از تصویر مد نظر را انتخاب میکنید ولی در ایلستریتور آبجکت های گرافیکی انتخاب میشوند.
لایه ها (layers)
تفاوت بعدی فتوشاپ و ایلاستریتور در لایه هاست، هر لایه در فتوشاپ تنها پذیرای یک شئ است اما در ایلاستریتور هر لایه ظرفیت چندین و چند آبجکت گرافیکی را به طور همزمان دارا میباشد.
اصلی ترین اختلاف ایلاستریتور و فتوشاپ
همانطور که می دانید این دو نرم افزار با وجود هم خانواده بودن اهداف متفاوتی را دنبال می کنند و کاربرد های مختلفی در جهان گرافیک دارند. به طوری کلی از ایلاستریتور بیشتر افراد فعال در حوزه طراحی گرافیک که مشغول به فعالیت هایی مانند طراحی لوگو، کتاب های مصور و المان های گرافیکی هستند استفاده میکنند.
از طرف دیگر فتوشاپ به مادر نرم افزار های گرافیکی معروف است و اصولا برای ویرایش عکس، روتوش تصاویر و اصلاحات مربوط به رنگ مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر این موارد از فتوشاپ به دلیل فضای کاری گسترده تر می توانید برای اجرای طرح های گرافیکی نیز کمک بگیرید.
موارد ذکر شده فقط گوشه ای از تفاوت های این دو نرم افزار محبوب ادوبی است. در نهایت شما باید با بررسی دقیق نیاز های خود و با توجه به شرایط کاری موجود نرم افزار مناسب تر را برای به کارگیری انتخاب کنید.