بهترین لنز های عکاسی پرتره

بهترین لنز های عکاسی پرتره موضوعی است که در این مقاله از آژانس تبلیغاتی فر قصد بررسی آن را داریم. در این مقاله به ویژگیهای بسیار مهم و کاربردی لنز های عکاسی پرتره میپردازیم و به شما در انتخاب لنز مناسب یاری می رسانیم.
عکاسی پرتره
برای انتخاب بهترین لنز عکاسی پرتره؛ بهتر است در ابتدا با سبک عکاسی پرتره نیز به طور خلاصه آشنا شویم. در واقع به سبکی از عکاسی چهره و ویژگیهای چهره یک فرد، طی برنامهریزی و انتخاب بهترین ژست و پسزمینه ، عکاسی پرتره می گویند. عکاسی پرتره سعی دارد تا با تکنیک های ویژه خود ، بهترین اثرگزاری بر مخاطب را داشته باشد. برای ایجاد بهترین اثر بر ذهن مخاطب باید محصول کار توانایی انتقال احساسات و روحیات سوژه را دارا باشد. از دیگر ویژگیهای این سبک عکاسی میتوان به وضوح بالای سوژه به نسبت پسزمینهی تار و فوکسی که روی چشمهای سوژه یا بین دو چشم آن هست هم اشاره کرد. فراموش نکنیم که معمولا در این سبک عکاسی از کادر های بسته برای بهتر بودن توانایی انتقال احساس استفاده میشود.
مهمترین ویژگیهای لنز های عکاسی پرتره
از اصلی ترین نکات موثر در انتخاب لنز های عکاسی پرتره میتوان دو فاکتور فاصله کانونی و حداکثر گشودگی دیافراگم را نام برد. هر کدام از این ویژگی ها تاثیر بخصوصی روی تصویر نهایی می گذارند که باعث بهتر شدن محصول کار می شوند. در ادامه این مقاله به بررسی جداگانه هر کدام از این عوامل میپردازیم.
فاصله کانونی مناسب برای لنز های عکاسی پرتره
بهترین لنز های پرتره، لنز هایی با فاصله کانونی بین ۵۰ تا ۱۳۵ میلی متر هستند. با این وجود به فاصله کانونی بین ۵۰ تا ۸۵ میلی متر فاصله کانونی طلایی می گویند. خروجی عکس حاصل از عکاسی با این لنز ها بیشترین شباهت را به تصویری که توسط چشم انسان مشاهده می شود را دارد. در تصویر نهایی این لنز ها اجزای صورت دارای ابعاد عادی و استاندارد خود هستند. از این رو تصاویر ثبت شده توسط این لنزها ، حس بهتری را در مخاطب ایجاد میکنند. البته توجه داشته باشید که فاصله کانونی که نام بردیم برای دوربین های فول فریم هستند. اگر دوربین شما از نوع کراپ فریم است؛ باید عدد فاصله کانونی را در ضریب کراپ ضرب کنید. ( اگر با مفهوم فاصله کانونی آشنا نیستید می توانید مقاله “فاصله کانونی و تاثیر آن در عکاسی” را نیز مطالعه فرمایید.)
با این وجود بهترین فاصله کانونی برای عکاسی پرتره به عوامل مختلفی مانند تعداد افراد حاضر در کادر شما و حجم فضایی که برای عکاسی در اختیار دارید هم بستگی دارد. با توجه به موارد بالا در نظر بگیرید که شاید برای رفع نیاز شما بسته به پروژهای که در پیش رو دارید، لازم باشد لنزی خارج از این محدوده فاصله کانونی نیز تهیه کنید.
آیا لنزهای تله فوتو، اولترا واید یا زیر ۵۰ میلی متر هم برای عکاسی پرتره مناسب هستند؟
برای عکاسی پرتره میتوان از لنز های تله فوتو نیز استفاده کرد. لنز های تله فوتو به سبب عمق میدان محدود ترین که به شما می دهند چهره سوژه شما را ایزوله تر می کنند. همین ویژگی باعث تمرکز بیشتر بر سوژه شما می شود و حس بهتری را به مخاطب انتقال می کند. (برای آشنایی با مفهوم عمق میدان می توانید به مقاله “عمق میدان در عکاسی” مراجعه کنید. علاوه بر این ، لنزهای تله فوتو یکی از مناسب ترین لنزها برای عکاسی پرتره در مراسمات و پروژههایی از همان قبیل هستند که شما قادر به نزدیک شدن به سوژه نیستید. بهترین لنزهای پرتره در چنین موقعیتهایی که شما نمیتوانید زیاد به سوژه نزدیک شوید، استفاده هم زمان از یک لنز پرایم با فاصله کانونی ۷۰ تا ۸۵ میلیمتر در کنار یک لنز تله فوتو میباشد.
اما از لنز های اولترا واید و زیر ۵۰ میلیمتر برای عکاسی پرتره نمیتوان استفاده کرد. زیرا با استفاده از این لنز ها در عکاسی پرتره ، شاهد تغییر نسبت اجزای چهره افراد خواهیم بود. با استفاده از هر لنزی که به شما اجازه میدهد از نیمتنه یک فرد به طوری که چشمها و چهرهی آن در فوکوس باشد عکاسی کنید، یک پرتره ثبت کرده اید. اما بهترین لنز های عکاسی پرتره آنهایی هستند که طبیعیترین حالت چهره افراد را ثبت میکنند. در نتیجه بهتر است از لنز های اولترا واید یا زیر ۵۰ میلیمتر فقط برای ثبت سبکهای خاص استفاده شود.
دیافراگم مناسب لنز های عکاسی پرتره
برای ایجاد پس زمینه تار مورد نیاز در عکاسی های پرتره، باید از لنز هایی با دیافراگم بازتر استفاده کنید که عمق میدان کمتری را در اختیار شما قرار میدهند.
در دنیای تصویر دیافراگم با نماد f مشخص می شود. هرچقدر دیافراگم ما بازتر باشد عدد f ما کمتر و هرچقدر دیافراگم ما بسته تر باشد عدد f ما بیشتر خواهد بود. با استفاده از دیافراگم هایی مثل f/1.8 یا بازتر مثل f /1.4 بخش عمدهای از پس زمینه تصویر تار و سوژه شما از پس زمینه به طور کامل جدا میشود. بهترین دیافراگم موجود در بازار در حال حاضر f/1.2 می باشد که بهترین محو شدگی پس زمینه را دارد. البته باید توجه داشت که به طور کلی هر چند حداکثر گشودگی دیافراگم لنزی بیشتر باشد، قیمت آن لنز نیز بیشتر می شود. اگر بودجه محدودی برای تهیه لنز مناسب برای عکاسی پرتره را دارید لنز پرتره با f 1.8 می تواند به سبب قیمت معقول تر خود بهترین گزینه باشد.
با استفاده از لنز های عکاسی پرتره با دیافراگم باز تر شاهد شکل گیری بوکه های زیباتری تری هم در پس زمینه تصویر ها خواهیم بود. ایجاد بوکه نوری در پشت سوژه که به علت دیافراگم باز لنز ایجاد می شود، تصویر را برای مخاطب چشمنواز تر خواهند کرد.
سخن نهایی
در پایان فراموش نکنید بهترین لنز عکاسی پرتره بیش از هر چیزی وابسته به نیاز شما میباشد و اگر شناخت کافی در نوع کارکرد فاکتور های مختلف را دارید ، میتوانید به راحتی لنز مناسب پروژه خود را انتخاب کنید. برای کسب اطلاعات کافی در تمام ضمینه های مربوط به عکاسی ، می توانید مقالات مرتبط با موضوعات مختلف عکاسی سایت را نیز مطالعه فرمایید.